Tabungan

15 August 2008

Homestay Jom Part 3 :)

lepas balik dari Beting Beras Basah semalam, kitorang trus gi Jeti Bagan Datoh... Kat sana, kami jumpa ngan ahli rombongan yang lain... Sementara tunggu ahli rombongan tu datang (naik bas dari umah Pak Leh) kami (ayah zana, adik zana, zana, me, naim n kak ???) makan abc kat sana heee..... Jeti, it is beautiful.. kat sana kami tgk orang tangkap ikan (tangkap ker??) and tangkap udang...... kami trus balik.. naik keta ayah zana, n ahli rombongan yang lain gi makan durian heee.... so, mlm tu suppose kami kena gi ke Surau sebelah umah (Pak Leh) tp kami tak gi sebab takda transportation.... So mlm tu kiter duk lepak ngan ayah n mak kat umah ajer... Ayah baik sangat... Dia pi kuar cari durian... dia beli yang paling mahal n paling besar... n dia suruh kiter makan 2 biji!!! 2 ulas takper lagi weh... ni 2 biji!! akhirnya, wa menolak dengan sopan uuhhuhuhu... :)

Malam tu, kiter tidor ngan mak.. actually dah 2 hari mak teman kiter tidor heee.... takut gue.... tapi mak baik...baik sangat..

8 OGOS 2008

Ari ni, kitorang kena berkumpul kat umah Pak Leh... kat sana aktiviti kampung... kitorang wat

kukur kelapa...

buat serunai guna pelepah kelapa

buat tali dari batang pisang

and anyam ketupat.....best..... :)

more photossssss :)


Pastu kami bertolak balik gi umah keluarga angkat masing-masing....kami bersiap..untuk berpisah....sedih......tapi...takper.....jumpa mesti pisah...tapi leh datang lagi.. InsyaAllah :)

Dari kiri: Ayah Ngah Ramli, anak Ita and Mak Zainon Mohamad... Diorang sangat best...!!!

Kami bertolak trus pergi ke Pasir Salak Resort.. Suppose kitorang singgah kat Kompleks Pasir Salak, tapi disebabkan kelewatan, kami tak dapat pergi, so kami trus pergi ke resort n rehat...

Malam nnt karaoke weh!!!!!!


kitorang menyanyi bagai nak rak... sampai kul12... sampai org lain pun dh tton heee....
tido...besok sehari lagi :(

Next morning, bfast..... and bersiap nak balik.....

kolam renang kat Pasir Salak...

sun rise.... cantik... kalu tgk yg real... ia datang dari balik sungai... cantik sangat.....


bateri kamera dah nak abis..... sempat a few photos ajer lg....

lepas makan, kami tunggu kat bas..sempat tangkap a few photos lg heee...

time to go.... dalam bas tangkap lg... tapi gegar!!! hahahaha...

destinasi seterusnya... Bukit Gantang... kat sana 2nd misi kami, makan durian banyak2 heeee... tapi wa tak makan sangat tehehehe.... wa tgk ajer heeee...

Dari kiri: Zana, En.Musa (Pengarah Bahagian Promosi Domestik) and me :)

Dari kiri: Me :), Dato' Mirza (our beloved DG), Zana, Naim and Sya..

Dari kiri: Tak tau nama saper (tp korang pernah tgk tak dia, artis hahaha), En.Izal (Pengarah TM Perak and me of coz....

tahap cipan punyer bosan heee....... tangkap gambor diri sendiri heeee

tetap maintain uuuuuuu.... with Zana chilllllll!!!

lepas makan kat sana, kami makan lagi sekali kat Ladang Robitah... makan nasik.. sedap huhuhu..rasa nak menangis huhuuhu....
gambor ni semua kat sana.......


Dari kiri: Zana, Me :) and Mama Rin (Bernama TV)





lepas makan2 kat sana.... kitorang trus balik ke KL, tapi singgah Felda Residence Hot Spring Parks..... Kami pergi mandi..... best!!!! tapi gambor mandi tak nak tayang la heeeeee........

so............................dah abis semua..... My first Assignment ngn TM yang sangat2 best... Hopefully ader lagi peluang macam ni.. InsyaAllah.....

to all my Frens... Memang best lepak ngan korang!!! Zana, Naim, Baby and Azhar.. korang mmg best lar!!!! nnt kiter kawad lak ek heeee.....

until next blog... CHILLL!!!! Assalamualaikum.. :)


1 comment:

  1. wah...meriah betul ar...cuti2 sambil bekerja...hehehehe

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...