Tabungan

08 November 2012

::REFRESHING BODY MIST VICTORIA'S SECRET::

INI ADALAH STICKY ENTRI
ENTRI TERBARU, SCROLL SAMPAI BAWAH YA UOOLLSS

***

Siapa pernah, 
dah pakai cantik-cantik, dah make-up lawa-lawa, dah pakai tudung lilit sana lilit sini,
dah masuk dalam kereta,
baru terperasan,
korang tak pakai minyak wangi!!??

cubalah cari dalam beg tangan, beg kerja, dalam dashbox kereta dengan harapan adalah terselit minyak wangi ker, cologne ker atau apa even perfume body lotion!

hik hik.
mak selalu itu macam.
selalu la lupa nak pakai minyak wangi.
tiba-tiba pula hari tu nak nak pula ada meeting penting.
lagi kelam kabut.

jadi, sejak itu, mak selalu spare kan at least satu botol kecil perfume dalam beg.
or even kat opis.
mak memang spare satu, supaya tak jadi masalah macam cte kat atas tu.

dan yang jadi pilihan hati mak, of course la ----
REFRESHING BODY MIST dari VICTORIA'S SECRET.
serius bau dia sangat lembut, sangat wangi.
lagipun, ada 12 jenis bau.
boleh pilih mana-mana yang sesuai dengan diri sendiri.

bauan yang terdiri daripada :
1) Secret Charm
2) Vanilla Lace
3) Secret Crush
4) Amber Romance
5) Pretty in Pink
6) Sweet Temptation
7) Blossoming Romance
8 ) Romantic Wish
9) Love Spell
10) Pure Seduction
11) Endless Love
12) Island Waters

ha..pilih pilih.
memang wangi.
sekarang ni, yang ada dalam beg mak dan atas meja mak ialah ---
Pretty in Pink - haruslah PINK kan hik hik
dan
Sweet Temptation


cerita sikit kisah benar.
tadi sembur sikit dekat baju dan lengan.
pergi jumpa boss.
boss terus tegur,
wangi ita hari ni,
sedap la bau dia.
brand apa ni??
wow!! tak pernah-pernah boss nak tegur perfume hik hik.
tu baru sembur sikit tau.
jangan sembur banyak-banyak, sebab kita bukan nak tarik perhatian orang kan.
kita cuma nak orang rasa selesa bila berada disamping kita.
nak buat kerja pun seronok.


Rasulullah saw bersabda “….seseorang wanita apabila memakai bau-bauan, kemudian melewati (melintasi) di hadapan orang ramai dalam sesuatu majlis (yang ada lelaki dan bukan muhram dengannya), maka wanita itu dikira sama (dosanya) dengan zina” (Riwayat Ahmad dan al-Tamizi)

hmm..memanglah taknak sampai tahap macam itu kan.
cuma pada mak, selagi tidak menimbulkan 'rasa' lain,
dan selagi boleh buat orang selesa dengan kita,
selagi boleh buat kerja,
apa salahnya pakai bauan sikit.

kita selalu diajar punya confident diri.
dan confident diri boleh dipupuk bila kita rasa selesa dengan diri sendiri.
mak rasa selesa kalau orang selesa dengan kita.
so camne nak bagi orang selesa, haruslah dengan ketrampilan diri :)

jadinya,
REFRESHING BODY MIST dari VICTORIA'S SECRET ni memang sedang-sedang rasa aje pada mak.
lembut baunya.
tak kuat sangat. macam setengah orang kata, tak tengik sangat.
dan pakai sikit saja, memang dah boleh bau.
jimat pun jimat uoollss!!

harga?

ada 3 jenis botol.

botol besar - 250ml - RM50 (jeeeee hik hik)

botol sederhana - 120ml - RM35 (jeeee hik hik)

botol kecil - 20ml (jeeee) - RM15 (jeeee tauuuu)!!

sangat-sangat-sangat-sangat-sangat convinience untuk bawak kemana-mana.

nak cuba??

kalau risau tak wangi, beli yang kecik-kecik dulu.
dah rasa sesuai dengan bau tu,
beli la besar terus
RM50 jekkkk
hik hik hik.

nak cuba???

contact la mak.

nak sms boleh,
nak whatsapp boleh,
nak wechat pun bolehhhhh..
017-2350404

kalau nak tanya melalui e-mail pun dialu-alukan
wanita.abdmutalib@gmail.com

sila-sila-sila.
jom wangi bersama-sama.
kalau tak nak wangi dengan orang lain,
wangi la bersama-sama suami.
lebih afdoooollll hik hik.







6 comments:

  1. wahhhh......
    :)

    bisnes dah pegawai nih..

    ReplyDelete
  2. nak order!

    saya tercari2 dealer VS ni. ha...baru jumpa.

    ok, saya wsap!

    ReplyDelete
  3. sy nak tanya.. berapa lama tahan bau die

    ReplyDelete
  4. Terima kasih infonya gan.
    Lumayan buat nambah wawasan.

    Gema Parfum :
    Sejarah Victoria secret parfum.

    ----------

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...