Tabungan

15 December 2010

SEBAB-SEBAB KENAPA BLOG KORANG TAK GLAMER | HAH AMIK KO!

yes.
aku sebagai blogger picisan yang memang dah perati lama dah.
kenapa blog tidak glamer.
uish.mak buat research ni dah lama nok.
mak buat research ni takde guna mana-mana blog berkaitan melainkan blog mak ni ha semata-mata.wakaka.
tak yah nak gebang-gebang lama.
bertemankan lagu elite yang mak dengar melalui earphone ni, tanpa berlengah meh la mak senaraikan sebab-sebab kenapa blog korang tak glamer.

sebab yang pertama.
menulis syok sendiri.
kenapa ini sebab yang pertama.
eh suka hati mak la nak tulis sebab-sebab ni ikut nombor berapa pun kan. wakakaka.
tapi memang, melalui mata helang mak ni, mak rasa itula sebabnya.
ate, kalu dah menulis ikut syok sendiri aja, tak ikut rentak semasa, mana lah orang seronok nak membaca kan. cerita pasai makan hari ni makan apa, shopping kat mana, dating ngan saper, jumpa artis mana.. kan ke syok sendiri tuh. kalu lah blogger memang terkenal, owh itu tak kisah, memang mak pun seronok membaca nyer. busy body gitewwww.
tapi kalau diperhatikan, mak pun tulis ikut hati gak. mak pun cerita gak, apa mak makan ari ni, jumpa sapa, shopping kat mana, kan.
eh, mak kan tak glamer.
suka hati mak la nak tulis apa.
lariikkkk.

sebab yang kedua.
entah pape bahasa yang korang guna.
ada sesetengah blog, suka sangat la guna short form. *eh tadi kata tak guna mana-mana blog sebagai perbandingan* hantam saja la makcik hehehe.
tapi betui, ada sesetengah blog, suka sangat guna short form.
kkdg ak pn x phm mnda dorg tlis.
kkdg ak rs nk join skali, tp mmdngkn ak x phm pe dorg tlis, ak trus blah jewwwww.
tapiiiii. sekali lagi. kkdg mak pn guna short form jugerrrrrr. korang still phm kan kan kan?? wakakakakaa.

sebab yang ketiga.
takde gambor ker?
sesetengah blogger yang rajin memang suka tempek gambor.
paling kurang pun diorang akan tempek gambor sendiri sambil jelir-jelir lidah, sambil muncung-muncung mulut, sambil kenyit mata sebelah, sambil angkat-angkat kaki sebelah. *eh ada ker?*
again, kalu blogger tu memang terkenal and sememangnya cantik, memang orang takkan kisah.
cuba kalau mak tempek gambor gitu, mesti korang dah ready timba kat sebelah and muntah hijau kan wakakaka. 
cuba bayangkan mak buat gambar gitew, sambil jelir lidah + kenyit mata sebelah + angkat lak kaki sebelah.
sila muntah hijau sekarang.
mak izinkan.
wakakakakakaaka.

sebab yang keempat.
topik.
hah ini sangat la penting. sebenarnya tak banyak beza dengan sebab yang pertama tadi. sebab kalau ada topik yang mengancam jiwa, takdelah asik nak syok sendiri kan. wat la topik-topik yang mengugat otak kanan dan kiri kan. pasai wikileaks ke, pasai persidangan korporat muda yang kedua baru-baru ni ker, pasai FDI ker, KPI ker, NKRA ker. wakakakakakakaaa.
serius, mak pun tak reti nak gebang menda-menda gitew. hahhahahahahaahhaa.

sebab yang kelima.
follower.
ate kome.
kalau follower tu sikit, takyah la nak bising blog tu tak glamer.
kena la rajin blogwalking, bagi komen, ziarah menziarahi sambil bawak buah pisang setandan, minum kopi sesama, baru la berkembang network. ate kalu menulis, tapi tak berjumpa kengkawan, baik jangan menulis. tapi takleh cakap la. mak pun follower bukannya ramai hahahahaahahaha. pastu mak pun jarang la dapat nak melawat balik kengkawan. mana yang drop komen, tu la yang mak melawat balik. mana nak buatnya kan. sowi la yerrrrrrr. wakakakakakakakaa.

mak tak larat la nak tulis dah. mak nak tengok baby Q jap. tapi yang sebab yang last sekali.
korang memang tak glamer nak wat camner. hahahahaahahhaa.
macam mak ni haaaaaaaaaa.
oitttt..... kalu dah tak glamer wat cara tak glamer. jangan nak berangan dapat follower ramai-ramai. peringatan untuk diri sendiri sebenarnya nih hahahahahaha. dah la malas berjalan rumah orang, ada hati nak jadi blogger glamer. larikkkkkkkkkkkkkkkkkk.
p/s~
syukur mana yang ada.
mak sangat2 menghargai kome kome yang datang jenguk mak ni ha.
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
terima kasih!!!!!!! sambil wat gaya Alleycatssssss.

8 comments:

  1. x glemer x pe asal appy kan hehe

    ReplyDelete
  2. eita..

    luculah baca entry ini..
    klas eita tukar nama jadi mak.. i like

    wokey, samalah kita..tak glemour...hahah

    ReplyDelete
  3. sudah dtg kembali mjenguk blog sis...weeeee
    sowi akk syg...
    sy on9 guna hp jer kdg2...
    ssh nk p page ln...
    line sini tingtong skit sb byk restricted...
    hihihihihi

    ReplyDelete
  4. hehehe.. memang tak glamer pun kita.. takpe kita saling glamer antara kita kita je pun ok kot... kan?

    terimakasih juga sebab sudi jalan2 curik makan, eh.. carik makan.. kat umah kite..

    atenye.. mai le kita mein singgoh singgoh.. :)

    ReplyDelete
  5. sye polower akak sepanjang maseh ade blog ini..
    hehehe....

    ReplyDelete
  6. kadang kadang kalau blog dia tak glemer. tapi time menulis dia ikhlas dan sedap. hari hari kuwe masuk.

    kuwe jarang dah baca blog glemer. sebab bila dah glemer.macam artis. dah mula merapu.

    kuwe? kuwe ni sapa. kuuwee? kahkah.

    ReplyDelete
  7. hahaha. takpe, janji kite menulis ni, kite happy. ye dak? :)

    ReplyDelete
  8. Puan benar dalam kebanyakan hal ini. Usaha memancing pembaca mesti diseiringkan dengan kematangan idea mengikut perkembangan semasa. Bagaimanapun, bagi yang masih muda barangkali ini sebahagian daripada proses pembelajaran. Namun paling penting mereka mesti mempelajari blogger yang telah masak atau telah masuk ke peringkat ranum. Pandangan puan memang baik dan wajar diberi perhatian untuk mereka yang mahu ke hadapan mengetengahkan idea agar catatan di dalam blog mereka suka dan enak dibaca pembaca.

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...