Tabungan

17 May 2010

Life goes on

hidup mesti diteruskan..kalu tak teruskan..kena gak teruskan..nama lagi hidup..kalu tak baik pergi mati..apa mengarut nih??

ya ya..aku hidup seperti biasa..masuk ari ni dah 9 hari tak jumpa Encik Nazri..satu rekod peribadi terbaru..tak pernah wooo lama lama gini..kalu dulu lama pun masa tak kawin lagi..masa belajar..masa cuti semester..masa kerja..dia kat KL aku kat Ipoh..lama la gak tak jumpa..dalam 3 bulan pernah gak..

tapi sejak kawin, kami tak pernah pisah lagi..pisah lama lama gini..kalu Encik Nazri go outstation,mesti kite ikut..mesti orang opis dia menampah ngan kiter kan..bak kata onenationemcess apa ku kesah!! wakakakaka..

so ni memang kira hebat la..dah 9 hari tak jumpa..wa rilek lagi..rilek ker?waduh..tengah majuk memang la rasa tak jumpa pun takper..tapi bila dah mood cinta masyuk..mula la rasa nak duduk depan mata tenung lama lama..haih mabuk...

bercakap tentang hati..teringat masa first time jumpa Encik Nazri dulu..banyak sombong wooo..talak ingat punya sombong..aku tegur dia leh sengih-sengih ajer..oke oke..bagi pengecualian sebab masa tu dia tengah demam..cian..

masa tengah hot bercinta..kami tak cakap banyak..dalam kelas buat tak tau..tapi balik umah asik bergayut ajer..tepon lah..bukan bergayut panjat panjat pokok tuh wakakaka..kalu nak jumpa pun,kami selalu jumpa time orang semua balik kampung..

betul betul..first time kami dating masa semua orang dah balik kampung..tak ingat kenapa tapi kebetulan kami ajer yang tinggal kat arau..tepon dia,dia kata dia lapar nak makan,so first time la berdating..tapi time tu tak declare lagi..wakakakaka kelakar..

seingat aku..kami kawan dekat setengah tahun gak..dah setengah tahun baru dua2 yakin nak tukar status..dan Alhamdulillah..slow2 kami tuh,wat kami bahagia sekarang..

apasal tetiba jiwang nih?owh ye la..dah topik dia life goes on..duk berjauhan..menguji beb..macam mana la pasangan berkahwin yang kena duk jauh2 tu yer..nasib la tang tu Tuhan permudahkan..

sekarang ni harap Tuhan beri limpah kurnia kepada baby dalam kandungan nih..Semoga baby berkembang dengan baik tapa sebarang masalah kerana chicken pox aku nie..Semoga baby ni lahir ke dunia sebagai baby yang sihat tubuh badan, sempurna sifat dan bijak akal fikiran serta beriman dan bertakwa kepadaNya..Amin..

Baby@Samsuddin, aku masih rindu dia..selalu kalu dia balik dia akan bising..sunyi betul rumah ni tanpa dia..rasa lain sangat..takde lagi kucing yang teman aku tidur..takde lagi kucing yang suka gerak aku tidur..takde lagi kucing yang suka cium2 aku..takde lagi sigemuk yang boleh aku peluk peluk sambil guling guling macam tenggiling..

Bella pun dah macam kucing gila..larik sana larik sini sorang2..dah takde peneman..Jojo kucing datang pun dah mati sat tadi..aku baru bajet nak bawak gi klinik nak cucuk bagi sihat..dah mati jugak..

tapi ada sekor kucing Hitam datang kat umah nih, tapi sombong la pulak..tak nak berkawan ngan Bella..Bella nak main2..tapi dia asik nak marah ajer..dah datang umah orang wat sombong..geram betul..tapi takpe la..biar je la dia duk sini..

Bella pun mungkin tak jadi untuk di bawa ke KL..mami dah takde kawan..kalu ada Baby, ada gak kawan membebel dia..tapi dah Baby takde,terpaksa la tinggalkan Bella untuk mami..aku nak cari kucing lain la..atau mungkin juga takyah jaga kucing lagi..concentrate kat real baby dalam perut nih kan kan..

badan?
badan masih gatal gatal..malam malam takleh tido gara gara kegatalan seluruh badan..rasa cam nak baring tengah jalan dah golek golek kat atas jalan tu..dah berapa hari dah..memang tak cukup tido..camna nak balik KL..cian Encik Nazri nanti terganggu ngan aku..

haih tengoklah dulu..
going home or just being home..


p/s ~
tersangat la rindu kat Baby@Samsuddin..

23 comments:

  1. salam kak..
    sweet kisah cinta akak..

    betul2.. time majuk xrasa rindu kan.. merajuk la katakan... hehe

    ReplyDelete
  2. sayang isteri tinggal-tinggalkan...

    ReplyDelete
  3. adakah golek2 atas jalan leh wat hilang gatal badan sis???
    =.=

    ReplyDelete
  4. wah...sgt teruja sis mgimbau ksh lm...hihihihi
    dl sy de kucing gak...
    tp sorg kne kidnap..
    n sorg ag hlg arh sb geng hlg n mati..
    sgt sedey..
    hop bby n sis sht sll..
    xsbr mau tgk bby 2 kuar lihat dunia..ngee~~~~

    ReplyDelete
  5. kak ita..
    salam perkenalan..
    sy alvin..
    blogger baru..
    follow kak ita ye..


    kak ita..
    entri kak ita ni boley buat telenovela tau..


    kak ita..
    kalau gatal badan..
    beli la kerusi ogawa..
    hanya rm6800 je..


    wasalam..

    ReplyDelete
  6. uhhh...kisah silam buat saya tersenyum...

    ReplyDelete
  7. weeeeee~
    ahahhahahhaha jenk jenk jenk

    sayangkan isteri tingal2kan =)
    boley tak akak?heeeeee

    akak doakan kite berjaya kawin tahun dpn kay
    kita nak kawin gak

    ngahhahah!

    ReplyDelete
  8. sabar ye nak ye....Allah nak menduga awak sabar atau tak...ada hikmah disebaliknya nanti, insyallah.

    ReplyDelete
  9. salam,

    heeeeeeeeeeeeee
    rindu itu cinta

    teringat la sesuatu
    hehehhe
    but life goes on
    hmmmmmmmmm

    semoga sihat dan bahagia ya
    jaga diri
    'xoxo

    ReplyDelete
  10. hmmm... rindu kan? 9 hari? lama gak tu! setakat ni belum penah rasa kena tinggal lama tu lagi!memang selalu gak hubby out station, masa tu, tuhan je tahu.. betapa rindu...
    hubby kata..
    sayang isteri tinggal tinggalkan..
    makin rasa rindu.
    makin tambah sayang..
    :)

    ReplyDelete
  11. bro bulan depan akan berada bersama company baru.. culture berbeza.. tempat tgl berbeza.. sume berbeza

    doakan yang terbaik buat bro..

    insya'lah ade rezeki tahun nie atau awal tahun depan langsungnye...

    insya'lah xtingalkan isteri he..23x atenye kerje satu company... cuma lain department je

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  12. heheheh
    comel laa yang..jaga diri ok..pasni mesti encik nazri dtg..:)

    ReplyDelete
  13. kalo bdn gatal2 mmg x slesa.. pernah gak.. tp bila mngaru punya le sedap ngeeee

    ReplyDelete
  14. kadang-kadang kita terlupa bagaimana harus menjalani kehidupan ini

    ReplyDelete
  15. haiiii,aslm..
    wanita..lama x melawat blog kamu.
    *asam garam kehidupan..dekat x terkata,bila berjauhan rindu pula.huhu

    ReplyDelete
  16. aaa..kak sabar banyak2..mmg akak dah kira sangat strong kan skg..doakan akak cepat sembuh..amin.

    ReplyDelete
  17. salam,
    wauuu kira demam merindu la ni. tapi saya pernah dengar org cakap demam merindu pada suami ni kategori demam teruk ni, emm tak tau tak tau tak tau, saya tak pernah kawin lagi tak tau,,,,hahhhaa

    ReplyDelete
  18. salam Te,

    rindu ye..

    orang kata sayangkan isteri tinggal-tinggalkan
    kalau sekali-sekala ok lah kan
    tapi kalau dah berkali-kali,
    dah tak de rindu dah.. huhu..


    psst : macam luahan hati sendiri pulak..hehe..

    ReplyDelete
  19. akak,
    banyak2 bersabar ngan setiap dugaan

    jgn segan ke laman sy yek
    Pekerjaan yang saya tak sanggup lakukan

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...