Tabungan

15 March 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


Wah.
Walaupun ternyata aku tertinggal bas kerana baru saja follow abang ben kita ni, namun aku tetap tak ketinggalan nak join segmen dia kali ni.
Selalunya, aku memang akan 'sokmo' terlepas kebanyakan segmen-segmen dia, tapi kali ni, wallah!! sempat naik bas kotttt! :p

Ok. Abang Ben. Saya mahu join ya. :)

Seperti biasa, setiap segmen @ contest @ GA @ bla bla, pasti ada syarat. Tak terlepaslah segmen ni. Jadinya, moh kita wat checklist!!

#1 ~ Letak Banner dan link ke entri beliau ......... DONE!!

#2 ~ Letak tajuk "BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN ........ DONE!!

#3 ~ Sila ceritakan latar belakang anda
Nama teman Wanita Abd Mutalib. Orang Perak jati kome weehh :). Alah, yang macam citer Hantu Kak Limah Balik Rumah tu. cer citer cer citer. aaa.. dekat-dekat situ ler teman ihiks. Teman ni anak kedua dari 4 orang adik beradik. Teman ni dah berlaki. Dah ada anak sorang dah pun. Ate baru itu sorang je ler permata hatinye pun. InsyaAllah kalau berani nak lagi. ecehh.

So, #3 ...... DONE!!

#4 ~ Profesion anda sekarang.
Teman bekerja sebagai Pegawai Tadbir di Tourism Malaysia. Baru 3 tahun teman kat situ. Tak sah jawatan pun lagi. Ate bila teman suruh citer, deme kata, teman tak pergi BTN lagi. Ate bukan ker BTN tu bukan syarat sah jawatan, yang deme nak menyibuk hal BTN buat ape kan? Ate, teman ni sape ler kan, jadinye teman diam je ler kat situ. Nasib baik ade keje kan, kalo dibuang nye teman, ate tak ke haru dibuatnya??

#4 ....... DONE!!

#5 ~ Blog Favourite anda .... kenapa?
Ada 4 blog yang teman akan sentiasa masuk bila teman online.

Satunya Blog Ted|. Blog ni, memang teman ikut dari tahun 2008 lagi, sejak teman mula-mula menulis blog. Sampe sekarang, memang teman tak pernah miss tulisan-tulisan dia. Terbaik dari ladang.

Duanya, Blog Zara. Blog ni, pun teman dah ikut dari tahun 2008. Blog ni jadi inspirasi teman nak menulis tika tu, sebab ayat dia semua ayat bunga-bunga ala-ala melankolik gitu. Sangat indah. Awww.

Tiganya, Blog Kak Zel. Blog ni, teman suka masuk sebab cara cerita dia bersahaja. Dan teman paling suka tengok gambar si kecik dia. Sangat la comel. Rasa nak cubit-cubit pipi tuh. Ihiks.

Dan yang keempatnya haruslah blog Abang Ben sendiri. Kadang-kadang memang tak sempat nak ikut segmen-segmennya. Sebab terlalu rajin dia meng'hupdate'. Tak tekejor teman hehehe.

Ok. #5 ...... DONE!!

#6 ~ Blog yang anda tak suka nak masuk ...... kenapa?
Kalau tak suka, memang tak masuk dah la kan? Jadi teman tak ingat dah blog mana teman tak suka, sebabnye teman tak pernah dah menjejakkan kaki mahupun tangan ataupun mata di blog itu. Fair? Heee.

So... #6 ........ DONE!!

#7 ~ Impian terhadap blog anda..

Hmm.. Impian?? Hmm.. Secara jujurnya, teman ingin punya ramai kawan bloggers, ingin berada dalam untaian bloggers. Dan ianya boleh tercapai hanya melalui blog tak seberapa teman nih. Ok ker? Ihiksss.

Lastly #7 also DONE!!

oke x camni uncle ben?? :)

p.s.
fuh. first time nih :)

9 comments:

  1. eita..makin comel si qalesya...

    ehem............blog ayu tak suka masuk ker???hahahhaha..daku poyo..


    ce...cerita..ce cerita....

    ReplyDelete
  2. salam kenalan dr Ipoh.. ;)

    jemput singgah ke kakyong.com

    ReplyDelete
  3. Wohoo..blogger dari Perak!!...Hi...ngee

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan dari orang melaka...
    datang dari belog abg ben...
    jemput la singgah ye...=)

    http://geekzster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Alar tomei2.. x sebar nk g kl.. nak jumpa ngn Q..

    ReplyDelete
  6. org perak! meh la singgah.. hehe

    http://iammorecomplexthanyouthink.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. geng la kita ni. org perak jugak! :)

    sy follow la geng perak ni. ley g gathering dekat2 perak nanti-nanti kan. hehe. salam perkenalan :)

    jom g rumah aida plak :)

    http://aida4eva.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. geng perk..br nk jenguk sini..slm ziarah

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...