Tabungan

06 October 2009

..tajuk apa sesuai ya wahai sahabat?..

aku masih di Nilai Negeri Sembilan..

owh untuk apa aku ke mari belum aku khabarkan pada kalian bukan ihiks..

kedatangan aku ke sini bukan untuk bersuka ria ya ihiks...kursus ini harus aku hadiri dengan JAYANYA supaya aku boleh meng'komperm'kan diri aku didalam perjawatan kerajaan..

ya..kamoo betul...kursus induksi..

dan aku disini bersama-sama lagi 2 agensi yang lain iaitu Kementerian Kewangan dan MIDA..

owh ya...
aku sudah mengantuk..

tapi aku perlukan buah fikiran kalian wahai sahabat..

di sini, aku perlu membuat pengucapan awam..
durasinya adalah selama 4 minit sahaja..
giliran aku adalah pada Jumaat ini..
maka aku masih punya masa untuk meminta pendapat kalian..


TAJUK APAKAH YANG SESUAI UNTUK AKU LONTARKAN PADA HARI JUMAAT NANTI??

owh bantu aku wahai kawan..

idea yang aku ada,adalah untuk berbicara secara terbuka mengenai penglibatan aku di dalam dunia blog..perkenalan aku dengan kalian..kebaikan dan keburukan dunia blog...pendek kata tentang dunia blog?

oke tak?

ke ado idea lain..

bantu aku ya..

p/s ~
aku ingin tidur..
aku berharap agar ada cadangan dari kamoo semua wahai sahabat :)

36 comments:

  1. selamat berinduksi te. aku dulu pun kena public speaking!

    bagai nak gila carik tajuk prepare semua.. tiba turn .. dah kesuntukan masa dah pilih secara rawak sahaja.

    tajuknya : pasal blog pun okey. pasal isu semasa pun okey. banyak isu semasa sekarang kan?

    ReplyDelete
  2. nie just idea la...

    "Dunia Blog : sejauhmana kebaikan dan keburukkan kepada seseorang"

    hahahahhahaa.......

    ReplyDelete
  3. rumit ni...
    apa kata kau buat tajuk ni...
    "Blog sumber positif negatif kawalan fikiran"
    kau paham ke??aku main sebut jer..

    ReplyDelete
  4. laa..hadiri kursus ngan JAYAnya..

    igtkan gi n9 gi JAYA jusco hik3..

    ReplyDelete
  5. ted| ~

    kamoo sudah konperm dalam jawatan yer..
    wah bestnya heee..

    hmm...isu semasa eh...

    oke oke te cari lagi nnt :)

    thanks!!

    ReplyDelete
  6. imnotmrperfect ~

    baguih gak tuh, dah ader isi dah kan :)

    kebaikan nyer, banyak kawan..

    keburukan?? ihiks..

    thanks!!

    ReplyDelete
  7. alvin ~

    hmm...kiter paham, tapi penilai paham ker hehehehehe..

    thanks!!

    ReplyDelete
  8. imheppie ~

    owh sayang..
    kalu 10 hari gi jaya jusco ajer, muak juga heeee.......
    mmg berjaya la jawabnya heee..

    ReplyDelete
  9. Kamoo.
    Dulu diriku pun mau cerita pasal SOKE DOKE DONIA BLOG ni. Tapi Tak ramai lagi time tu yang mengetahui Alam ni. Tapi sekarang rasanya mungkin ramai tau kot. Bole lah share. Kalau diriku dulu. Rasa macam borak kosong tanpa kata-kata lah.

    Nak lagi mudah cite. Pengalaman ataupun tentang diri. Mengenai diri ke. Tugasan di Opis kah. Yang ada berkaitan diri. Senang sikit nak goreng.

    Mesti depa semua tak tau kan.
    Mudah :)

    ReplyDelete
  10. uhuks salam kak wanita itu..

    heheheheheheh

    smlm dtg dah tp tk smpt ngomen....kikikiki

    tq sudi singgah blog saya..

    aku sayang akak...xoxooxxooxoxo

    whoaaaaaaa lariksssssssssssssss

    ReplyDelete
  11. tajuknye sahsiah diri bentuk peribadi mulia

    ReplyDelete
  12. kalau bincang pasal topik blog, bagitau impak daripada blogging ni..sebenanarnya dunia blogging skg ramai joint dan sangat mempengaruhi pemikiran ramai org.kalau kebanyakan drp kt mempunyai pengisian yang baik, so impaknya mmg besar ke arah kebaikan..huhu..
    good luck la ya..All e best to wanita..

    ReplyDelete
  13. pasal harga r0k0k naik bleh x sis?
    heeee

    ReplyDelete
  14. Alam tanpa batasan...blogging but what good it does to you....untuk 4 minit hurai kebaikan jer...bagi satu dua keburukan....tekankan kebaikan...kesimpulannya...the control is from your own evaluation....which is good & bad!!!Apa2 pun ...dunia ni cepat...just a finger tips away!!!

    ReplyDelete
  15. "kenapa saya terlalu cantik"




    amacam tajuk tu? ada brani? haahaaa

    ReplyDelete
  16. Since sharamli ckp rokok, apa kata kamoo ckp kebaikan merokok?Hebat nih.Cuba cita pasal kebaikan hisap rokok.blh ngak?

    p/s:Kursus hari tu Cik Cookie cita pasal wanita besi India "Poolan Devi".Wanita juga kan?

    ReplyDelete
  17. Ucu Manja ~

    ttg diri sendiri eh,

    tajuk 'kenapa nama ku wanita?'

    oke tak hahahahaha...

    ReplyDelete
  18. miss jane ~

    owh kakak sayang kamoo jugak hahahaha..

    jangan larik, kakak kejarrrr...

    :p

    ReplyDelete
  19. azman shah ~

    tetidor bebudak kat kursus tu kang hee..

    thanks!!

    ReplyDelete
  20. solehah ~

    owh thank you kamoo..

    nnt kiter masuk kan skit2 dalam speech kiter ihiks..

    ReplyDelete
  21. Zara sayang ~

    gaya kuak lentang heee..

    ReplyDelete
  22. sha ~

    owh, topik hangat tuh dek sha :)

    thanks!! :)

    ReplyDelete
  23. kak watie ~

    owh tu semua point tuh, time kasih kakak :)

    ReplyDelete
  24. stingRay ~

    owh, takda berani la sebab tak cantik...hahahaha.....

    ReplyDelete
  25. cik cookie ~

    ada kebaikan ke yang heee... :)

    ReplyDelete
  26. memandangkan masa diberi cuma 4 minit sahaja saya rasa tajuk tu sesuai. kalau 40 minit, mungkin boleh dibicarakan masalah hubungan dua negara Indonesia dan Malaysia.

    ReplyDelete
  27. ~Blogging: Sky is the limit.

    ~Why i blog.

    ~My blog: Themes, Concepts, Vision & Desire.

    ~Why u must go to my blog.

    ~Blog: Express yourself.

    ~Blogging: The bright side of it.

    ReplyDelete
  28. lavendari ~

    hmm..ramai setuju tajuk nih, te pun dah mula susun ayat hee..

    ReplyDelete
  29. sha ~

    might be 'blogging the bright side of it..

    tapi harus diterjemahkan kepada bahasa melayu hee..

    ReplyDelete
  30. tajuk ...malaysia bg bantuan makanan yg dah expired.... isu panassss....

    ReplyDelete
  31. DL ~

    uish..klaSS!!

    thanks sayang :)

    ReplyDelete
  32. syahbandar ~

    dah letak la dek..
    tapi kenapa tak jalan yer dek?

    ReplyDelete
  33. haii..
    blog yg x berbau hasutan huhu..

    ReplyDelete
  34. Saja nak info ada hadiah tambahan untuk contest weblog popular 1Malaysia. Contest akan tamat pada 31/10/09. Jangan lupa check ranking anda di google.com.my (keywords "Weblog popular 1Malaysia) kerana mungkin anda adalah pemenangnya dan juga tambahkan denaihati ke bloglist anda untuk update terkini contest. tq

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...