Tabungan

05 August 2010

CUCI THE MUSICAL SEASON 2 : ULASAN ORANG TAK BERTAULIAH

ada 2 perkara yang ingin aku ceritakan di sini..
satu perkara yang seronok..
satu perkara yang buat aku geram..

oke..oke..
seronok dulu..

Cuci The Musical Season 2, pada aku, best dan tidak langsung membosankan..
berani aku katakan sepanjang pementasan tu, memang kami tak kering gusi..
ada saja lawak spontan mereka..
dan sesekali mereka sendiri tak dapat tahan ketawa dan menyorok muka disebalik prop mereka..
wakakakakaka..
aku percaya lepas ni akan ada banyak frasa kata yang menjadi ikutan dan lawak2 kecil yang fresh yang boleh disebut berulang kali..

seperti harith iskandar yang suka mengulang frasa 'it's a joke...it's a joke'....
seperti afdlin shauki yang suka menggunakan ayat 'walk with me'....
dan juga ayat2 sms yang disebut secara lisan.. TK untuk terima kasih..
SS untuk sama-sama..
dan juga istilah baru.. KKN.. 'kelas ko nyah!!!!'...
mmg masa afdlin shauki cakap ayat tuh, satu IB mmg gelak sakan....

secara keseluruhan..mmg semua pelakon membawakan watak mereka dengan baik..
afdlin yang memang berpengalaman berlakon, mmg tiada masalah langsung untuk berlakon secara live..
dan suaranya..masa dia menyanyi..waduh...memang power!!!!
ditambah dengan lawak2 spontannya..
afdlin sangat best..

hans..membawa watak seorang yang sangat jujur..
apa saja dia akan utarakan secara jujur..
sampai ketiak Tan Sri yang busuk pun dia cakap terang-terangan wakakakaka..
dan sampai satu babak, Tan Sri tu nak tahu perkara sebenar, memang dia bertanya pada Hans saja dan bukan yang lain hehe..
watak dia yang bodoh2 alang..sangat berjaya...dan gelak pendeknya setiap kali selepas malu sangat2 menggelikan hati ihiks ihiks..

nabil..pun tiada kurang langsung..
mmg lawak2 dia fresh dan bukan lawak2 yang biasa dia buat selalu..
suka tang dia menari..
masa dia melebih-lebih dari orang lain..
semua nya sangat spontan dan selari dengan persembahan 3 rakan yang lain..
memang dia berbakat..
harap takda kontroversi lagi yang encik nabil heee..

dan awie!!!!!
sangat la comel...
dia berlakon sebagai orang yang gagah perkasa tapi punya hati yang lembut..
aduyai..
tak sangka betul dia mmg pandai berlakon..
ingat lagi masa dia berlakon cerita sembilu dan seangkatan dengannya..
ampun..aku sangat meluat wakakakaka..
tapi semalam mmg tabik spring untuk dia sebabnya lakonan dia jadi orang gagah tapi jiwa taman sangat menjadi :)
dan setiap kali menyanyi!! pergh!!! memang tiada bandingan.. sangat sedap..

wah memuji sakan..
tapi serius..aku berpuas hati semalam..
walau pun ada orang berkata,
jika pernah menonton CTM Season 1, pasti kamu akan rasa CTM Season 2 agak bosan sedikit..
tiada komen untuk itu kerana aku tidak menonton CTM S1 *senyum*

oke..oke..yang geram!!!!

nak dijadikan cerita..
aku duduk disebelah dua orang perempuan yang sangat sinikal dari mula teater sehingga tamat teater..
dah la masuk lambat..
masuk saja sudah bising mengantuk..
boleh pula kata cerita itu bosan..
menyesal beli tiket..
dan setiap kali penonton bergelak ketawa..
boleh pula persoalkan, kenapa diorang gelak? apa yang lawaknya?
aku terdengar mereka merancang untuk balik semasa waktu rehat..
tapi semasa waktu rehat, keluar ambil angin pun tidak..
sebaliknya sambung mengutuk cerita tersebut..
ada satu scene, memang agak bingit sedikit kerana masing2 bergaduh dan meninggikan suara..
boleh mereka kata 'eeee..bisingnya!!!'
wat?????
hallloooo..ini teater!!!!!takkan teater bisu kottttt???
dan yang paling tak tahan..
masa teater tamat, salah seorang dari mereka berkata..
'70% cerita ni, aku tido!'
WTH??!!
ampuunnn..kalau tak suka, kenapa beli tiket?
kalau tak suka bising, kenapa datang tengok?
kalau rasa bosan dan ngantuk, kenapa masa rehat, kamu tak balik saja?
sampai satu tahap aku sampai menoleh dan memandang mereka..
tapi dicuit nazri sambil mengelengkan kepala..
owh dia tahu aku rasa jengkel dengan mereka..
HARUSLAH!!!
menggangu aku yang sangat enjoy menonton cerita itu..
tapi ada pulak suara-suara yang buat bising dan mengomel sepanjang teater berlangsung..
haih..
tak faham mak..
bak kata Nabil..
WTV!! Whatever!!! :p


p/s ~
semalam,
Tun Abdullah Badawi dan Tun Jeane Abdullah turut datang menonton..
sokong industri teater malaysia ya!!

6 comments:

  1. tak pernah masuk pun apatah lagi tengok..

    di istana budaya ke?

    pernah makan kat luar tu..

    ReplyDelete
  2. xpernah ade pengalaman mcm nieh...
    huhuhuhu...

    ReplyDelete
  3. sis..
    wa penah lalu dpn IB je..
    nak singgah mak tak bagi..sbb masa tu wa kecik lagi..

    ReplyDelete
  4. hmmm dorang tu suka perhatian kot..tu psl bising2 lempang je lain kalli hehe

    ReplyDelete
  5. kak rina ~
    salam kak :)
    hah kat IB hee..te pun tak pernah masuk, tu yang nak try tuh hee..

    ms ~
    nnt cuba gi ye dik :)

    alvin ~
    skarang kamoo sudah besar. meh datang meh..

    miss ~
    niat hati mmg nak lempang jer, tapi anak orang tu kan heee..nasib baik la encik nazri tahan hee..

    et ~
    jommmmm!! :p

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...