Tabungan

01 December 2011

Lipstick Party Mary Kay YoW!!

mak mendapat jemputan ber-parti daripada Bro Framestone.
kelakau la gila, dapat jemputan parti gincu dari bro. ihiks ihiks. jangan marah aaaa. hehe.
tapi disebabkan mak memang tak pernah dapat jumpa muka-ke-muka dengan Bro, jadi mak fikir, inilah masa yang sesuai untuk kita beramah mesra kan.

maka, mak bertemankan suami dan anak, pergilah ke bangunan Jaya33,terus ke tingkat 8, HQ Mary Kay di Malaysia.

kelakar oke.
masa mak sampai, Bro seorang saja lelaki kat situ.
Kami kaum perempuan, memang dah gumbira dengan barang-barang make-up yang berselerak atas meja itu.
Awwww. mak very the like!!

mak lupa nak snap picture sebelum bermekap.
maka tiada perbandingan boleh dilakukan disini.

tapi, suami mak yang baik hati dan setia menunggu, ada snap beberapa gambar semasa mak sedang sibuk bermain solek-solek.

dan Qalesya.
sangat baik oke.
tidak marah langsung.

jadi Bro.
sila invite saya lagi ya.

oke oke.
back to the product.

Ya Ampun.
sangat best oke!!

memula, dia bagi mak buat spa tangan.
very the like!!

memula ada semacam toner. sebab dia suruh pakai kat tangan. suruh urut-urut tangan. lepas pakai tu dah start lembut dah. itu baru toner kauuuu! gila dah lembut tangan!!

lepas tu dia suruh mak pakai scrub tangan.
untuk mengeluarkan sel-sel mati di tangan.
apa kau ingat dekat muka saja ada sel mati.
tangan pun ada oke.

lepas dah pakai scrub, pi cuci kat toilet, then dia suruh pakai pelembab pula.
ampun.
lembut oke tangan mak.
nak pegang pen pun terlepas.
bukti tangan mak sudah licin.

sekian tentang tangan.

meh mak bawak ke bahagian bibir pulak!!

bibir pun ada spa oke.

first dia bagi mak scrub.
kena urut-urut sikit masa pakai scrub tu.
then dia suruh pakai pelembab.

sila pakai cermin mata hitam anda kerana mulut mak sangat shining ketika itu.

oke this part memang kami gelak sakan.
Bro kena paksa dengan beautician tu untuk pakai lip spa tersebut.

hasilnyaaaa.

bibir Bro lagi shining dari bibir mak.

tahniah Bro. masih shining kah?? hahaha.

then..the very very the very very the very very best part.

try diorang punya make-up together dengan cara nak ber-make-up yang betul.

ampun best.

dan product make-up diorang, sangat smooth oke. nak pakai pun rasa licin aje.

name it.

foundation. just pakai sedikit saja, result dia dah cool.

bedak tabur? pun pakai sikit saja, memang dah rata, jelas nampak kau ada pakai bedak.

blusher. the best!! mak tak pernah pakai blusher yang rata pakai tangan saja. selalu mak pakai berus.

eye liner. kalau pakai gel, memang mak tak suka. tapi dengan yang ini, pakai gel, ampun sangat senang dan licin, so sangat senang nak pakai atas mata. namun, Mary Kay tetap ada keluarkan jenis pensil juga. masih sangat sedap dipakai. bukan sedap dimakan.

mascara. u olls pakai, u olls automatis jadi rozita che wan dengan bulu mata yang panjang. tak payah cari bulu mata palsu tau u olls awwww.

eye brow. oke kat sini mak belajar satu teknik. kalau nak lagi kemas, pakai berus dan amik color eye shadow warna hitam nak ikut bentuk bulu kening kita tu. so jadi lagi kemas dan cantik. selalu pakai pensil saja kan? haa...dia orang ajar pakai berus. lagi mudah nak kemas.

finishing - - - - - lipstick!!
paling best. sebab mak dapat try banyak color!!!!!!!!
dan yang paling sesuai dengan mak ialah warna - - -  Rasberry Ice!!

kalau nak tengok lagi produk Mary Kay, u olls boleh lah melawat laman web dia orang.
dekat sini ada banyak info tentang produk dia orang ni.
pergi ke - http://www.marykay.com.my/
pergi tau jangan tak pergi :)

sekarang. gambar time.

mak tak dapat nak snap picture for every product sebab handset mak baterinya king kong.
so mana sempat aja mak snap.

dan ini bukan entri advetorial. kalau entri advetorial haruslah mak gigih cari kamera kecil satu letak dalam handbag dan snap every single items kan. p.s. Bro bila nak bagi advetorial kat mak hehe.

oke oke. pictures please!!

keadaan masa nak pergi Jaya33. jem hokey, mak redahi jua!!

masa mula-mula sampai, mak lambat..so semua orang dah mula dulu.

the beautician yang beauty belaka.

tengah tekun mendengar penerangan another beautician - Bro Framestone hehe

masa buat hand spa. serius best!

buat lip spa - alihkan tumpuan ke Bro. hahaha.

Bro buat lawak!!

Bro malu-malu hokey hahahaha.

Sempat menoleh pada encik suami hehehe

menadah muka untuk diconteng.

tengah buat eye brow. tengok, pakai berus sajo.

oke. mak dah transform. owh itu Cik Rusnizah the Beautician :)

mak ada sembang-sembang dengan Cik Nizah ni, katanya kalau nak buat demo dekat pejabat, dia boleh arrange-kan.
dan yang bestnya, dia kata, kalau nak buat dekat rumah pun boleh. panggil kawan-kawan ramai-ramai, dia boleh buat demo.
macam kecil-kecil dulu pulakkan, main make-up make-up hehehe.

errr...kome nak try? contact dia di facebook ya :)
di sini.

2 comments:

  1. pergh, cam retiss la mak ;)
    abg bro tu beautician gak ke?
    ade jek menempek kt situ, heheehheeheh...

    ReplyDelete
  2. nk join lipstick party lg?
    i ada buat on 29th june nih..
    cl me if interested..:)..
    019 3067205

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...