Tabungan

28 February 2010

10 tanda : Eh!! Ko dah GEMUK LA!!

kembali bersama ruangan ita manja..adik-adik hari ini, kakak ita manja nak berkongsi dengan semua perihal 10 tanda : EH!! Ko dah GEMUK LA!! haaa...di bawah ini kakak ita manja senaraikan tanda-tanda dia okay........

Kamu Sudah GEMUK bila...

1.  kamu pakai baju/seluar yang biasa kamu pakai tiap-tiap hari, tetapi kamu rasa baju itu semakin
     kecil..sambil perasan confident kamu berbisik, hmm, ni mesti salah mesin basuh ni, dia kecikkan
     baju aku??

2.  kamu rasa kamu ambil nasik dengan kuantiti yang sedikit, lauk yang minimum, tetapi ada rakan
     yang menegur, eh!! banyak nya makanan kamu ambil???!!

3.  kamu terlupa untuk makan tengah hari ekoran kerja/assignment yang menimbun, tetapi rakan kamu
     menegur sambil tersengih kerang busuk, eh!! kamu diet ehhhhhhh??!!

4.  kamu pergi ke shopping complex/pasar malam/bundle atau mana saja tempat menjual baju,
     kamu ambil baju size L dengan penuh yakin kamu rasa itulah baju size paling besar dan pasti muat,
     tapi kamu balik ke rumah, erk??!! tak muat!!!??

5.  kamu tanya pada kawan, "DE, wa gemuk tak???" dan kawan kamu menjawab, "nak wa jawab
     jujur atau wa kena tipu lu??"

6.  kalau dulu kamu biasa makan satu pinggan pun dah tak mampu habis, tapi kini kawan kamu kata
     kamu dah makan 3 pinggan, dan kamu tak sedar.. erk??!!

7.  kamu nak shopping baju, tapi kebanyakan baju yang kamu suka, semua tak muat... sekali lagi erk?!

8.  kamu nak kawin, kamu pergi ke butik pengantin, dan pembantu kedai pengantin tu berkata,
     "kami menyediakan banyak pilihan baju pengantin bersaiz XL hingga ke XXXL bagi
     memudahkan cik membuat pilihan terbaik untuk hari bahagia cik"....tanpa rasa bersalah dan
     tersenyum manis :)

9.  ada makcik di tempat kerja datang kepada kamu dan berkata, "kamu kena kuruskan badan,
     dari jauh dah macam tong drum..."...juga tersenyum manis..

10. ada makcik berkata pada kamu, "anak akak tu kurus, tak macam kamu la, kamu gemuk sikit.."
      juga gila tersenyum manjaaaaaaa...

jadi adik-adik, sebenarnya itu semua pengalaman sebenar ya adik-adik......jadi renung-renungkan dan selamat beramal..... :)



p/s ~
berkatalah benar walaupun pahit...
awwww...pahittt!!

18 comments:

  1. wakakakakaka...kakakku dah gemuk...










































    sungguh cumel lor~~

    ReplyDelete
  2. la, xaci la mcm tuh!! sy xgemok laa!
    haha






    http://fitridzulkifli.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. kakakku..
    kam xgemuk laa..
    ayat nak sedapkan ati..
    hehehe..

    ReplyDelete
  4. salam kak.. mana gemuknya.. berisi je...

    ReplyDelete
  5. belum dpt tong dram lg lahhh... hehe

    ReplyDelete
  6. yang penting kita sihat... sihat fizikal... sihat mental.. huhuhuh

    ReplyDelete
  7. alvin ~

    bodek bodek nak apa nih sebenarnya hehehe..

    ReplyDelete
  8. kf ~ bukan tanda gembira ker hehehehe..

    ReplyDelete
  9. fitri ~

    untung la tak gemuk heeee....

    ReplyDelete
  10. amieynna ~

    haah selalu ckp camtu kat diri sendiri heee...

    kan kan kan.. :p

    ReplyDelete
  11. RMY ~

    berisi = gemuk

    gemuk = berisi

    kesimpulannya = gemuk heehehehehe..

    ReplyDelete
  12. dek sha ~

    nak makan aper? kakak belanja heee..

    ReplyDelete
  13. mukasurat17 ~

    tapi kakak sudah heee..

    ReplyDelete
  14. uncle dot ~

    yeah!!! thats the spirit!! hahaha.. saya sihat :p

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...