Tabungan

23 February 2010

..tengok dalam air..nampak muka dia..

aku rasa ini dah tahap mabuk..pandang saja arah mana..semua nampak dia..pandang komputer..ada gambar dia..pandang telefon..dengar suara dia..pergi makan..nampak kelibat macam dia..duduk diam dalam meeting,pikir pasal dia..argghh!!!tensen betul la..macam mana ni..ni dah tahap gila nih..tapi betul la..susah la macam ni..kalau dah semua benda buat..jadi asik teringat kat dia..apa lagi yang perlu kita buat..??

telefon ajer tak cukup..tak dapat nak pegang-pegang..
tengok gambar ajer tak cukup..pun takleh nak cium-cium pipi..
setakat cium kat gambar apa barang??

kalau boleh nak live..depan mata..hah peluk la puas-puas..cium la puas-puas..tu baru la seronok..halahai macam mana nih??

ni memang dah rindu tahap nak meletop dah ni..nak kata dah lama tak jumpa pun..tak la juga..hari tu ada ajer singgah jumpa jap  touching-touching dia..tapi malam ni..rindu sangat la..

rindu sangat kat dia..
nak balik jumpa dia..
dia = mami..

mami te sayang mami..nanti kita balik kite sembang lama-lama yer..sambil masak kat dapur kita ngumpat orang sebelah yer..sambil potong bawang..kiter citer hal boss kita yang garang tu yer..sambil siang ikan..kiter marah-marah manja kucing-kucing kita tu yer..sambil tumis sayur..kiter gelak-gelak hal kampung yer mami..

mami..te sayang mami..mami jangan la kata te tak nak cakap ngan mami dalam telefon..kalu boleh tiap-tiap hari te nak sembang-sembang ngan mami tau..kan te pernah cakap nak mami tinggal ngan te..nanti mami pencen mami duk ngan te kat putrajaya kay..

nanti te cari siap-siap katil untuk mami..tilam vono untuk mami..letak air-cond dalam bilik mami..tapi dengan syarat la..mami tinggal ngan te..

kalau mami tinggal ngan te..kite leh masak sama-sama selalu..leh sembang-sembang sambil gelak buat orang sebelah menyampah ngan kite ye mami..lagipun..yang paling penting..kalau mami tinggal ngan te,takde la te rindu kat mami sampai nak nangis camni ye mami..

oke la mami..te nak tido..te tau mami selalu jenguk te kat sini..

te sayang mami sangat-sangat..

I LOVE U VERY VERY MUCH LAAAA!!!!!!!


p/s ~
terbang la balik ipoh malam ni jugak..

12 comments:

  1. alololololo~~~ shuweetnye~~ kite sayang mak kite jugak! heeee~ =P

    ReplyDelete
  2. Mami sebagai mak....harus sedar bahawa akak dah bersuami. akak tanggungjawab suami. Mami pun rindu kat akak. tapi sabar, sabar banyak2. kekadang tak tahan rasanya.rasa nak terbang ke KL rumah akak. tapi mami pun ada suami....ayah akak. mami sebenarnya ada banyak nak sembang ngan akak cerita orang pempuan.....nanti kita tepon ye....TQ kerana sayang mami, ingat mami, rindu mami..tk...tk...

    ReplyDelete
  3. Nak cepat terbang Penang..sejam jer dari Teipeng!

    ReplyDelete
  4. Saya hanya ada anak mami saja.

    ReplyDelete
  5. ei, besnye...

    mami pon ade blog,huhu

    ReplyDelete
  6. ssnc ~ te yang untung sebab ada mami :)

    ReplyDelete
  7. saod ~ meh kita sama2 sayang mak kita :)

    ReplyDelete
  8. and jumpa kak watie kan yeayyyy :p

    ReplyDelete
  9. pok li ~ hah tu lagi best kan hee..

    ReplyDelete
  10. fid ~ haah mami bijak IT hehehe.. tapi dia takda FB.. jangan ajar hee..

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...