Tabungan

11 February 2010

..DaZZLe : Puncak Genting#4..

kadang-kadang..
aku tidak tahu mahu menaip apa di sini..
banyak perkara hendak dikongsi..
tetapi...hmmm...

rasanya..
cukuplah apa yang aku sudah kongsi selama 3 hari ini..
bosan pula nanti..

cuma semalam..
aku berpeluang melihat persembahan DazzLe..


pertunjukan ini berlangsung selama 60 minit..
dan ianya sangat-sangat best!!
walaupun hanya tiket free..
dan duduk di barisan belakang sekali..
tapi melihat persembahan yang diberikan..
memang puas hati..

maklumlah..
aku pun jarang dapat lihat showcase live..
jadi pengalaman semalam sangat-sangat mengujakan..

DazzLe ini sebenarnya satu kumpulan tarian..
dan semalam..
tarian mereka..
wow!! spectacular...!!
aku memang minat seni tarian..
jadi sudah tentulah aku memuji tarian mereka kan ihiks..

dan semalam bukan setakat menari..
tapi ada penampilan khas daripada :-

1. Magic Man dari Cuba
pergh sangat best..
walaupun semua tricks itu dah dibongkar dalam Break the Magician Code..
tapi melihat ia secara live..memang boleh buat aku ternganga sekejap hahaha..
semalam Magic Man ini bermain dengan payung..
daripada sehelai kain..
dia jadikan payung..
dari payung kecil ke payung besar..
berwarna-warni..
sangat best..

2. Hand Shadow Master Sonny Fontana
yang ini pun cute!!
sebab dia buat bayang menggunakan tangan..
ala macam kita selalu buat zaman kecil dulu..
paling kurang pun kita hanya boleh buat burung terbang kan..
tetapi, this guy..dia boleh tiru karakter!!
semalam dia buat bayang Stevie Wonder, Madonna, Dolly Parton..dan banyak lagi..
giler cute..

3. Due Presto
Yang ini pasangan yang boleh tukar baju dengan cepat..
they were dancing..
tapi semasa mereka menari, mereka tukar baju...
sangat cepat..
macam magik la..
but still..
sangat....gilalah!!
hahaha..
bayangkan tengah menari..
tutup sekejap sahaja dengan kain..
dalam 2-3 saat..
dah boleh tukar-tukar baju??!!
wah memang gila hee..

4.  Statue of Jerome Murat dari France
owh yang ini first performance..
susah nak describe performance yang ini..
sebab ia sangat unik..
it looks like they have 2 heads..
tapi sebenarnya..ianya hanya puppet..
but still giler best dan start dari performance ini aku sudah start ternganga ahaks..
*boleh bayang tak aku nganga*
hahaha..

jadi itulah yang kami buat malam semalam..
malam terakhir di Genting..
sebelum kami berpisah dan kembali bekerja..

itulah yang seronok bekerja dengan Tourism Malaysia..
kami berkursus..tapi tetap akan ada retreat yang Tourism Malaysia sediakan untuk kami..
maknanya..
pembangunan diri dimestikan..
tapi kebajikan pekerja tetap diutamakan..

p/s ~
TM tolong kasi gaji lebih pada aku..
aku sudah puji organisasi ini di hadapan awam hehehe..

4 comments:

  1. seronoknya bila belajar sambil bersuka ria

    ReplyDelete
  2. sempat lg membodek..
    hehe..
    bestnye..
    dpt g jln2..

    ReplyDelete
  3. Ada kerja kosong ngan TM tak? hihiiii ...

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...