Tabungan

05 February 2010

..pernah dengar tak blog berantai..tak pernah kan??klik sini hahahahahaha..!!!!!

*ini adalah auto-publish*dush dush* :p

 jarang dapat berjalan-jalan nih..
waktu rehat..tak kuar lunch..berdebar nak tunggu meeting pukul 3 nih..
hopefully semua berjalan lancar..
harap semua yang disediakan..cukup segala..
AMIN..

so..seperti biasa..
singgah geng blogger..
klik sana dan sini..
maklumlah misi nak jadi blogger paling friendly la konon..
yolah..nuffnang tak nampak cam nak bertambah pun..
asik RM1.05 sen ajer dari bulan lepas??
orang lain sana sini sibuk cerita pasai nak cash out nuffnang..
ada yang dah kumpul RM1000..
tapi aku????
owh..takda peningkatan jati diri hehehe..

so ni nak bercerita kisah blog berantai..
tak tau la leh jadi ke tak hehehe..

singgah blogger ayuni punya laman kecil..
dia bercerita tentang perkara ini..
so niat hati nak cuba..
maka yang bawah2 ni semua aku copy paste ajer kay :)

Perkara yang harus korg lakukan adalah ikut langkah-langkah berikut:-
1. Tulis posting artikel mcm posting aku ni, dgn cara or gaya tsendiri atau copy-paste je artikel ni. 
Then, bg tajuk yg menarik.
2. Korang hanya perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang korg tuliskan dalam blog / web.
15. Wanita
PERATURAN
1. Sebelum meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog korg, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. 
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).   

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
    Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
    Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
    Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
    Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
    Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
    Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
    Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
    Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
    Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
    Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
    Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
    Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
    Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
    Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62
YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!
 Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka korang akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang korang tak pernah bayang sblum ni.
Jika ada pengunjung ke blog korang dari Link List yang disebutkan di atas maka korang akan secara automatik dapat lalu lintas ke web / blog korg jgk.
Ingat! Aturan permainan,link blog korg harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil dapat Maksimum backlink. 
Jangan salahkan aku jika korg tak ikut cara ni dgn betul dan link korg tiba2 berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

p/s ~
tak salah mencuba ahaks :p

8 comments:

  1. Wah.
    ada juga gini.
    Mcm2 sekarang ni kan kamoo

    ReplyDelete
  2. kak e tak pandai bab-bab IT - nak ikut2 pun tak pandai :-S

    ReplyDelete
  3. aik? amende ni? backlink tu macam main bola dak?

    ReplyDelete
  4. adoi... masih tak faham ni, haha

    ReplyDelete
  5. pernah jugak jumpa link rantai2 ni..macam nak buat jugak.. tapi.. err...heheheeh

    ReplyDelete
  6. aku dah buat tapi mcm tak menjadi je..

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...