Tabungan

25 September 2009

::beraya jom::

sejak pulang ke KL rabu lepas..masa dipenuhi dengan aktiviti kunjung mengunjung..

beraya di rumah kak ipar..

beraya di rumah saudara mara sebelah sang suami..

seronok..

tak ketinggalan juga beraya di rumah sahabat baik kami Malisa dan Fendi..




perkenalan kami bermula semasa aku menyambung pelajaran di Arau, Perlis..

hidup di sana, menemukan ku dengan ramai orang2 penting dalam hidup ku kini..


maklumlah..di Arau jugalah aku berjumpa dengan sang suami *senyum*..

dan Malisa..
sangat baik orangnya..

hidup kami di Arau..agak mencabar..kerana kami hidup menyewa di luar kampus..
semester pertama, masih tak punya medium pengangkutan..
sesekali berjalan dari rumah sewa ke kampus Arau..mampu membuat kami berpeluh satu badan..

pernah kami melawak..ingin membawa baju persalinan kerana baju habis lenjun bahana perjalanan kami yang jauh..

Malisa..
dia punya kereta Iswara Putih..
tatkala dia melewati kami, pasti ditumpangnya kami sekali..

hinggakan,membuat kami terlalu manja..merengek mahu ditumpangkan setiap kali ke kelas..

owh tapi dia baik sekali..tidak pernah bekira..

dan Malisa..

pandai orangnya..
tempat rujukan kami tatkala fikiran tidak tenteram dek kebuntuan pelajaran..
nasib ada Malisa..

dan kini..
mengenangkan budinya yang terlalu banyak semasa hidup merantau menuntut ilmu..
persahabtan kami tetap utuh sehingga kini..

dan Khamis lepas, kami berkunjung ke rumahnya..
sempat bergambar sakan dengan anak lelakinya..
Adam Banin *senyum*..

comel sekali weh...
















p/s ~
owh maafkan aku..
terlalu banyak gambar baby..
semua ada baby..
haruslah ditangkap gambarnya kan ihiks..

28 comments:

  1. ekekekekek.. x pe te.. amek berkat orang kata... :)

    ReplyDelete
  2. selamat kembali ke KL dan selamat meneruskan misi kunjung mengunjung.

    ReplyDelete
  3. ted| ~

    ahaks..itu la pasai..
    pi rumah orang aja mesti ada baby..
    dah la soklan standard aja semua hahaha..
    "dah ada dah ke"

    halahai..

    ReplyDelete
  4. alvin ~

    yolah alvin, comey betuiiii :)

    ReplyDelete
  5. al-lavendari ~

    terima kasih ihiks..
    masih dalam mood berkunjung hee..

    ReplyDelete
  6. syok nyer raye..
    dpt mkn macam2..
    sampai sakit perut..

    ReplyDelete
  7. ihiks...

    owh kena jaga2 juga ye dek...

    :)

    ReplyDelete
  8. kunjung mengunjung amalan mulia.

    yang ada baby, lagi geram.

    ReplyDelete
  9. salam...bestnya dapat kunjung mengunjung kan puan..dapat eratkan lagi ukhwah antara sahabat/dan taulan..

    p/s: entri contest tu biasa2 je puan..contest main2 je...hehehe..

    ReplyDelete
  10. jgn la pangil suami "sang" utk haiwan je.. :-) makan free je ni ari2,x yah masak kt rmh.. huhu

    ReplyDelete
  11. seronok gak tengok org lain beraya yek..

    ReplyDelete
  12. abg man ~

    itulah,kengkawa semua dah punya anak :)

    ReplyDelete
  13. anak laut ~

    janganlah panggil saya puan :)

    ReplyDelete
  14. lanz ~

    owh saya tak maksudkan 'sang' itu...

    hmm..mmg jimat :)

    ReplyDelete
  15. sha ~

    ihiks, beraya sekali jom heee..

    ReplyDelete
  16. selamat beraya kak..

    udah lame tak dtg,dh tukar baju blog nih..hehe

    ReplyDelete
  17. x student uitm arau ka? kalo yer..eiiiiiiiiiii saya pun x student sane..what a small world..

    ReplyDelete
  18. dek sha ~

    ngaper lama tak dgr cerita nih???

    kumpui duit raya eh??ihiks

    ReplyDelete
  19. dek omar ~

    owh ari tu lagi teruk dek..
    gi tukar2 baju, sekali ilang rosak terus blog nih..
    nasib leh recover..
    tp blog link banyak ilang..

    halahai.. ^_^

    ReplyDelete
  20. Solehah ~

    aaa..ari tu nak tanyer dah..

    batch biler ni eh? ^_^

    ReplyDelete
  21. Masih hebat beraya ker? Bila nak update ni? Hih hih hiiii ... Selamat Hari Raya lagik dan lagik ...

    ReplyDelete
  22. kak lili ~

    owh nak hupdate nih, banyak idea, tapi tak tau camner nak menyusun nada hee...

    ReplyDelete
  23. alam Aidil Fitri, Maaf zahir batin. UNdian untuk contest weblog popular 1Malaysia sangat diharapkan.

    ReplyDelete
  24. DH ~

    berbesar hati..nnt saya singgah ^_^

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...