Tabungan

07 September 2009

..::model banting::..

jumaat lepas..kami sekeluarga masih berada di Taiping..

plan untuk bergerak ke Kuala Lumpur beramai-ramai pada hari Sabtu..

maka aku dan suami bersama berdua menghirup udara Taiping disebelah petang Jumaat itu..

sambil mencuci mata..sempat bertandang ke kedai VCD harem kegemaran si suami..

tanpa membawa hasil dari kedai tersebut..kami terus saja ke pekan Taiping..

niat untuk membawa juadah tambahan pulang ke rumah..

memeriahkan suasana berhimpun walaupun udara terhirup masih berbaur sedih..

seketika, lewat sebuah kedai..

si suami tersenyum sumbing..walau sumbing di mataku..adus ganteng sekali..

tp senyum nya tak terhenti..

sambil melirik manja kepadaku..

dia menyentap tanganku supaya menuruti langkahnya..

dengan terpaksa..

aku dan si suami berhenti di hadapan sebuah banting..

masyaAllah..



aku juga ikut tersenyum sumbing *moga ia indah buatmu sang suami ^_^

kalian tahu kenapa??

lihat gambar di bawah..

-

-

-

-




hahahaha..gambar ku dijadikan gambar banting..

bukan satu..

tapi dua..

hahahahaha..

malu seketika...

tapi si suami bangga...

sempat mengambil 2, 3 keping shot sebagai bukti kepada adik beradik bahawa aku telah menjadi model sambilan hahahaha..

apa harus aku lakukan??

mohon royalti barang kali??

hahahahahha...



p/s #1 ~
ini gambar sebenar..
benar aku tak tipu hahahaah....


p/s #2 ~

ahh..lupa..ada satu kertas putih yang telah kami tandatangani..
pasti kertas itu ada menyatakan bahawa sebarang gambar yang ditangkap oleh mereka boleh digunakan oleh kompeni mereka juga bukan..
ihiks *_*

40 comments:

  1. kena mintak duit raya nih...alahai best pengantin baru

    ReplyDelete
  2. ape lagi..mintak rdepa bayo royalti la..hehehehe..

    ReplyDelete
  3. eh eh.. x boleh minta duit ke? dah lah masa amek gambar tu bayar. dia guna lagi gambar, isk isk isk..

    kena minta duit raya kat derang ni..

    ReplyDelete
  4. Amboi kamoo.
    Ala minta saja bayaran.
    KAH KAH KAH

    Tak pe lah dia pinjam je.
    Tapi nape gambar Nazri ngak ada.
    Sian dia :(

    ReplyDelete
  5. huhuhu... memang vouge... mntak depe tu letak url blog kamu skali kat banting tu....huhuhuh

    ReplyDelete
  6. tahniah ... suami mana tak bangga!
    bila sebut Taiping teringat pulak kuetiau Doli! Kalau dekat2 mahu saja ke sana.

    ReplyDelete
  7. walaupun dah benarkan dorg guna gambar, gi la mintak sikit wang raya..hehe..bukan apa..fair and square..hehe..

    ReplyDelete
  8. pehz...ni boleh buat cover depan majalah pengantin ni..tak pun wanita..salam ramadhan sis...

    ReplyDelete
  9. ber_uwang ~

    boleh ker mintak heee...

    ReplyDelete
  10. mummy 2 haqq ~

    haih, nak ke depa bayar royalti heee..

    ReplyDelete
  11. tedi ~

    haa.. duit raya boleh kot kan hee..

    ReplyDelete
  12. ucu manja ~

    takleh bubuh gambor laki ku...

    nnt dikebas orang hahahaha..

    ReplyDelete
  13. dotblogspotdotkom ~

    vogue kah hahahaha..

    wah letak url pun wokeh gak heee..

    ReplyDelete
  14. al-lavendari ~

    wah pernah pergi eh kuewtiow doli..

    bestkan :)

    mee udang gi tak?

    ReplyDelete
  15. solehah ~

    duit raya..

    dah dua orang suh..oke gak nih hahaha..

    ReplyDelete
  16. triple x malaya ~

    salam ramadhan kembali ^_^

    cover?

    pergh *_*

    ReplyDelete
  17. nasib baik dia tak buat 'bunting' yang berjela-jela macam masa pilihanraya tuh...hehehehe..

    ReplyDelete
  18. dek sha ~

    hahaha..

    bangga?

    segan ado la hahaha..

    ReplyDelete
  19. kak rina ~

    haah...kan kak hehe..kalu tak lagi malu..

    owh kakak akhirnya..

    maknanyer benar la macam tu eja nyer eh..

    jenuh te cari ejaan yang betul..

    'bunting' rupenyer hee..

    takut nak tulis, nnt orang kata bunting lak hehehehe..

    mcm kucing bunting hee :p

    ReplyDelete
  20. ahaks dek zara ~

    hebatkah sayang? ^_^

    ReplyDelete
  21. ni kene jalin hubungan diplomatik nih..pada masa akan datang mintak dia sponsor banting untuk majlis kenduri akikah anak plak..hehehehe

    ReplyDelete
  22. nak jgk jdi model!!waa nak tawen la cenggini haha

    ReplyDelete
  23. Apa khabo, teman ni datang menjengok mike, mana la tau kolo demam

    ReplyDelete
  24. hahahaha.. boleh minta royalti nih.. kalau i pon bangga woh picture i dijadikan model.. hik hik..

    ** salam.. i new follower cni.. :)

    ReplyDelete
  25. wawawawawa
    glemer sekejap ye dear
    :)

    hehehe
    mesti cik abg senyum sampai malam..:)

    ReplyDelete
  26. dr.todak ~

    yelah kan...

    masa kan masih panjang..

    banyak event lagi nih heee..

    best best cadangan heee...

    ReplyDelete
  27. imheppie ~

    ihiks...jom jom pi agensi modelling :p

    ReplyDelete
  28. PakKaramu ~

    salam kembali saya sihat hee..

    Pak ada sihat?? :)

    ReplyDelete
  29. sha comey ~

    sampe ari ni senyum lagi tuh hahahaha

    ReplyDelete
  30. wah bestnyer dapat jadi model pengantin.. :)

    ReplyDelete
  31. jai@jezz ~

    ai salam kenallll!! ^_^

    nnt kiter follow u lak kay.. :)

    thanks follow kiter :)

    kiter bangga pun ado, malu pun ado hahahah..

    ReplyDelete
  32. dek saifa ~

    ihiks.. model yang tak tau gambar nyer diambil jadi iklan hee..

    teraniaya gitu heeee :p

    thanks datang jenguk dek :)

    ReplyDelete
  33. Salam Ita,

    wahhh vogue gitu jadik model ..maklumler..org cute,manis kann... :) hepi 4 u

    ReplyDelete
  34. salam Ummi ~

    ihiks..gambor kawin,makeup semata mata tu kak heee...

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...