Tabungan

11 March 2010

Aku dah biasa KECEWA

semalam kan demam.
tapi aku pergi juga ke pejabat sebab ada kerja.
tapi memang tak fokus sebab kejap-kejap rasa pening,
kejap-kejap rasa nak baring.

Jumaat nanti ada mesyuarat, dan ada kerja SULIT mahu 'settle'.

tapi masuk pukul 3.00 petang, badan makin rasa penat.
dah tak tahan dah.
nazri pulak telefon, udah mahu datang jemput.

jadi, aku turun tingkat 6, pergi klinik Salma.

pendek cerita.
masa jumpa doktor ~

Doktor ~ badan rasa apa macam?

Aku ~ selsema, sakit tekak, batuk, pening..

Doktor ~ cek temperature dulu..

~~~~~~~~ 37.6

Doktor ~ ada demam sikit baring sana.

~~~~~~~~

Doktor ~ period oke?

Aku ~ bulan ni tak period. dah lewat 2 minggu.

Doktor ~ *senyum*

Aku ~ eh tak tak. saya dah test dah. takde. negatif. satu line ajer. *hampa*

Doktor ~ you pernah mengandung kan? dalam report.....?

Aku ~ saya keguguran, masa tu kandungan saya dah 2 bulan.. *sedih*

Doktor ~ takpa, kite test satu kali lagi *senyum*

~~~~~~~~~ *jangan bagi aku harapan la doktor, tapi.. takpe.. aku dah biasa kecewa*

lepas urine test

~~~~~~~~~

Doktor ~ memang negatif. takpa. cuba lagi.

Aku ~ ok *aku dah kata, aku dah biasa kecewa*

Doktor ~ balik rehat, esok I kasi MC.. you jangan risau.. you boleh..

Aku ~ ok *aku dah kata, aku dah biasa kecewa*

~~~~~~~~~~


p/s ~
hampa..

47 comments:

  1. Betul ke dah biasa.,....bunyinya macam hampa jer.....nanti Akak kasi tiup semangat dari Penang...sampai KL...tunggu.....!hehehe..yoyoyo ooo jer!

    ReplyDelete
  2. kalau lah akakk tgk sya skrang, akak akan tau saya manusia yg dari dulu sampai skrg akan trus kecewa tapi ................................








    saya positifkn dri






























    sbb tau derita ini akn akhir bila saya mati nnt










    mg kite smua trus kuat;)

    ReplyDelete
  3. akk xmo sedih2 ea...
    insyaallah msih ade harapan nyer...
    akk pn baru lg,ade org yg da hampir 10 thun menunggu,dn die masih lg trus mnunggu...
    akk sbar ea..insyaallah ade rezeki akk 1 ari nti,dont give up k...
    ain tau akk ain nie kuat org nyer..
    ain doakn smoge akk cepat sembuh!!

    ReplyDelete
  4. jgn putus asa kak...
    skurg2nya akak masih ade pluang utk trus mncuba kan???

    sy brdoa akak akn sabar mnunggu
    sy juga akn doakan dia bakal lahir tuk hiasi hidup akak

    nnt jadikn dia adik angkat saya y ye
    ngahahhahhh~

    ReplyDelete
  5. akak..
    insyaallah ada rezeki..
    jangan pernah putus asa..
    xmo sedeyh2 k..
    sayang akak..

    ReplyDelete
  6. "Buat mereka yang belum lagi bergelar bapa, atau tidak berpeluang untuk digelar 'bapa', ingatlah bahawa sesungguhnya rahmat Allah itu amat luas.."


    ... ucapan wa smpna hari bapa dulu ~


    p/s: jangan sedih kak wanita ... kitaorg berdoa lu dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  7. hai.. awak keje pwtc ke atau travel agent? 1st time nak gi MATTA fair ni.. so xcited.

    ReplyDelete
  8. janagan putus ase kak...
    insyaallah 1 day Allah dh tetapkan..
    usaha n sabar ye kak...
    i'll pray 4 u ;)

    ReplyDelete
  9. apela akak ni~
    aku pompuan tau~
    mne bisa aku ley syok kat mint kepala gajah sengal tu~

    wakakaka~

    ReplyDelete
  10. Besar juga dugaan you...sabar yer...

    ReplyDelete
  11. salam

    walaubagaimanapun.. Allah sayang kita

    ReplyDelete
  12. akak, tolong betulkan facebook mak. dah hilang tak tau nak cari..puti buat. akak ....mami faham perasaan kamu...jangan terlalu kecewa.usia kamu masih muda. hidup ini masih jauh. jangan putus asa.berusaha lebih baik lagi. sambil berdoa dalam solat - sujud akhir berdoa pada Allah. sabar ye....mami kasihan juga tengok akak sampai menonggeng. frus menonggeng kata orang tu. jangan begitu ye. jaga kesihatan - makan ubat. bila dah sehat nanti jaga wajah rupa jangan suram, hias diri biar cantik. solat jangan tinggal. mohon pada Allah hidup biar tenang dan dianugerahkan anak.

    ReplyDelete
  13. sabar la yer...insyaallah ada rezeki nanti...

    ReplyDelete
  14. bykkan doa dan smyg hjt...

    skrng medicine pn byk..cma pilih dan amalkan..cara kg pn boleh..


    jgn putus asa...

    ReplyDelete
  15. jaga makan minum tido cukup... insya ALLAH kesihatan kamu akan pulih seperti sedia kala...

    macam doktor la plak

    ReplyDelete
  16. jane...kau komen cara ngeri...
    huhuhuhu...
    kak ita..
    byk2 berdoa k..
    insyAllah..
    tomorrow is utk kak ita..







    kak...




    sy..




    rindu...





    ex gf saya...




    siyes...

    ReplyDelete
  17. alvin????????
    ngeri ke/???
    huhuhuhuhu~


    tu skdr cilok ayat2 cinta dr hati aku untuk kak te yg ku sayang ini


    ngahahhahaahah~




    rindu ex-gf??
    saya pon rindu..........


























































    tapi sya................






































    alvin berat kau berat..aku selalu tkle masuk kumen

    ekekkeek























































    bye kak te
    bye alvin!






















    chaiyok k te!!!
    org ckp nk cpt pregnent mnum air paip
    prnh baca


    tp tak tau lah btul ke tak
    akak...saya doakan akak;)
    gdluck
    sila try minum jus roselle hpa n minuman die yg lain jugak

    HPA~
    berkesan!

    ReplyDelete
  18. salam

    andai dikau sabar.. ganjarannya amat hebat. Sama2 kita berusaha.. :)

    ReplyDelete
  19. jangan pernah rasa kecewa dan jgn pernah rasa putus asa.....kakak uncle dah 15 tahun kawin baru sekarang megandung 4 bulan alhamdulillah rezeki allah yang tentukan

    ReplyDelete
  20. kak watie ~

    sila tiup kak sila..
    sangat2 berbesar hati :P

    te tunggu tau hehehe..

    ReplyDelete
  21. jane sayang ~

    maafkan kakak...
    emo sgt..
    lupa pada orang yang lebih derita..

    kamu juga..
    sowi kakak lupa kekuatan kamu..

    tumpang ye yang :)

    ReplyDelete
  22. nurulain ~

    thanks sayang..
    itu la..jujur kakak takut kakak jadi mereka2 yang kena tunggu 10tahun tu :(

    ReplyDelete
  23. jane sayang ~

    owh!!adik angkat? bukan mak angkat ye yang :p ihiks.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  24. amieynna ~

    owh sayang kamu juga dek....
    oke tak mo sedih sedih kay :)

    ReplyDelete
  25. frodo ~

    Alhamdulillah, terima kasih :)

    ReplyDelete
  26. churalliya ~

    kiter keje kat PWTC, Tourism Malaysia :)

    ReplyDelete
  27. ayudeadwish ~

    la kakak tahu kamu pompuan..nama lagi ayu hee...cuma kakak tanya kamu adik nya alvin yang suka gado2 ngn mint tu kan heee..

    ReplyDelete
  28. miecyber ~

    insyaAllah, terima kasih :)

    ReplyDelete
  29. irtiyah ~

    insyaAllah, terima kasih kak..

    ReplyDelete
  30. mami ~

    ala mami..kasi te malu saje hee...
    mana ade frust nonggeng la mami hee..
    frust sipu malu ajer wakakakaka..

    i love u!!

    ReplyDelete
  31. kak Lynn ~

    terima kasih kakak :) insyaAllah

    ReplyDelete
  32. telagaburuk ~

    terima kasih..
    insyaAllah..
    igt nak tunggu dulu..
    kalu dah lama sangat,mmg kena cari ubat la kan..

    thanks kawan :)

    ReplyDelete
  33. uncledot ~

    time kasih...
    wah, ada gaya dah cam doktor hee..

    ReplyDelete
  34. alvin ~

    owh sori dik..
    kamu rindu x-gf kamoo yer..

    kakak paham...






















    eh..mint pun oke wat..
















    lalalalalalalala.. :p

    ReplyDelete
  35. jane sayang ~

    jus rosella HPA?

    wah kena cari nih!!






















    bye jane :)

    ReplyDelete
  36. irtiyah ~

    sama2 kiter ye kak..

    insyaAllah..

    ReplyDelete
  37. uncle mamai ~

    15tahun??
    owh..
    dah ngandung..
    Alhamdulillah..


    insyaAllah..
    time kasih uncle :)

    ReplyDelete
  38. suka baca nasihat dari mami(robaaiah)...syahdu kejap..

    te..take those words..itu satu doa frm ur mami..

    ReplyDelete
  39. sha ~

    thanks bro...

    lama tak ke mari?
    dh abis kursus?

    ReplyDelete
  40. Salam!! Selamat berkarya dan memaparkan berbagai-bagai bentuk penulisan. Thanks

    ReplyDelete
  41. salam cikgu yang..

    terima kasih kembali :)

    ReplyDelete
  42. tash tunggu dah 4 tahun..masih menunggu dan mengharap..dengan beberapa keguguran cm hancur dh rasa hati

    ReplyDelete
  43. tash ~

    oh my..ye ke dear....

    takpe kiter usaha kay :)

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...