Tabungan

22 October 2011

semalam, hari ini, esok..

semalam.

buat half-day di pejabat sebab malam ada tournament bowling dekat Flamingo KL.
bila mak dah duduk jauh dari KL ni, nak bergerak ke KL sangatlah memenatkan.
namun demi bowling, sukan kegemaran mak tu, mak redah jua.

tapi yang kesian ialah si kecil Qalesya dan si hensem Nazri sebab kena ikut mak ke KL.

takkan nak tinggal kot.

Q tinggal dengan Naz?
.
.
Naz tinggal dengan Q?
.
.
dua2 aku tak harap.
langsung.
.
.
tournament sepatutnya bermula pada pukul 8.
tapi mereka kena ingat, buat dekat Flamingo, malam, Jumaat lak tu.
jalan disitu akan jem tak ingat. ok!
.
.
maka tournament nya start pada pukul lebih kurang 9 lebih lebih.
walaupun dua game sajo, game end pada pukul lebih kurang 11 lebih sebab banyak masalah teknikal pada lane.

aku tak tunggu pun result, sebab tahu aku tak termasuk dalam rank haha.
itu pun dah dekat pukul 12 baru kami bergerak pulang.
kalau tunggu result?
mahu dekat pukul 1 kot.
dah la tak menang.
wasting.

akhirnya.
sampai rumah pukul 1.
Q dah tidur dengan lena.
tukar pampers pun tak sedar.
mak dapat tidur dengan lena.
yippie!!

***

hari ini.

kami plan nak ke baby center, sebab nak belikan Qalesya sebuah basikal.
mak dah survey hari tu, uuuuuuu mak yang rambang mata.
Qalesya senyum jek.

yang pasti, hari ni nak beli basikal dan nak bawa Qalesya pusing taman.
ayah dengan mami bolehlah berjalan *baca bersenam* dengan sihat dan jayanya.

yippie!!

adik dah dapat dah kereta baru dia.
Proton Saga FL 1.3 Executive Auto warna Cafe Latte.

hmm.
atok dah tukar kereta.
adik dah tukar kereta.
mak bila lagi ni.

nantikan.

yippie!!

***

esok, opah nak datang sini.
nak lepak-ing sini sampai Rabu.
maklumlah, orang ada kereta baru, haruslah berjalan hokey.

mak suka mak suka.
plan nak gi Nilai 3.
mak pun nak beli barang sikit2, nak hias rumah ni.

yippie!!


mak like!!

bila hati tengah resah, tengok muka anak, memang hilang resah. ajaib. i love u sayang.

5 comments:

  1. sebok gilerrrrrrrr mami nie..:)

    ReplyDelete
  2. tag http://jaajahat.blogspot.com/2011/10/segmenjom-kenali-blogger-by-manja.html

    ReplyDelete

terima kasih atas segala pandangan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...